- Hidrofor Su Basmıyor
- Hidrofor Sık sık çalışıyor
- Hidrofor Sesli Çalışıyor
- Hidrofor Su Akıtıyor
- Musluklardan Hava Geliyor
Yaşadığınız Bu Sorunlar İçin Tek Yapmanız Gereken 7/24 Aktif Durumdaki Firmamızın Telefonunu 444 56 68 İ Arayıp Servis Kaydı Vermek Olacaktır.
Hidrofor Bakımı Mutlaka Hidrofor Eğitimi Almış Hidrofor Konusunda Uzman Ve Hidroforların Çalışma Prensiplerini Bilen Teknik Personel Tarafından Yapılmalıdır.
Hidrofor Bünyesinde Aşırı Basınç Ve Yüksek Elektrik Voltajı Barındıran Bir Cihazdır.
Lütfen Hidroforlarınıza Kendiniz Müdahale Etmeyin.
Tesisatçı-Elektrikçi-Tamirci Gibi Hidrofor Konusunda Deneyimi Ve Teknik Bilgisi Olmayan Şahısların Hidroforlarınıza Müdahale Etmesine İzin Vermeyin.
Bu Tür Şahıslar Hidroforlara Ve Kendilerine Zarar Verebilir. Ayrıca Hidrofor Tamiri İçi Gerekli Yedek Parça Sadece Servislerde Bulunmaktadır.
Hidroforunuzun Tamir Ve Bakımı İçin Yetkili Servislerinize Başvurun.
Tüketici Tercihi Ve Talebi Doğrultusunda Firmamıza Hidrofor Arızası İçin Müracaat Da Bulunan Bütün Hidrofor Markalarına Teknik Destek Sağlamaktayız.
- Hidrofor Bakımları Genellikle Piston Pompalı Hidroforlarda Yapılmaktadır.
- Piston Pompalı Hidroforlar İki Kısımdan Oluşur. Yağ Tarafı Ve Su Gövdesi Diye İkiye Ayrılan Hidroforlar 6 Ayda Bir Mutlaka Bakımdan Geçmelidir.
- Kademeli, Santrifüj, Kat Hidroforları Bakım Gerektirmeyen Hidrofor Tiplerindendir. Fakat Yine De Arada Sırada Bu Hidroforlarında Gözden Geçirilmesinde Faydalı Olur. Basınç Kapasite Ayarları, Tank Daki Hava Oranı, Tank İçindeki Mebranın (Balon) Durumu Kontrol Edilmesinde Fayda Vardır.
- Yağ Gövdesi: Yağ Gövdesinde Krank, Kranka Bağlı Rulmanlar, Piston Kolu, Piston Koluna Bağlı Pik Piston Ve Pik Pistonu Piston Koluna Bağlayan Piston Pimi Bulunur.
- Mekanik Aksamların Aşınmaması İçin Yağ Gövdesi İçerinde 1 Litre Yağ Bulunur. Mekanik Aksam Sürekli Devir Halinde Olduğundan Zamanla Gövde İçerisindeki Yağ Özelliğini Yitir. Yağ Özelliğini Yitirdiğinde Rulmanlar Ve Sarı Piston Kolu Aşınma Yapar Zamanla Bozulur.
- Bazı Piston Pompalı Hidroforlarda Sfero Çelik Dişliler Bulunur. İki Büyük Dişlinin Yanı Sıra Çelik Mile Bağlı İki Adette Küçük Dişli Mevcuttur.
- Bu Dişliler Zamanlar Sürtünme Sonucunda Aşınır Ve Dişli Yatakları Kırılabilir.
Hidroforda Çalışan Parçalar Zamanla Aşınır Ve Kireç Bağlar. Bakımlarda Ve Revizyonlarda Değişen Yeni Parçalar.
Su Gövdesi: Döküm Su Gövdesi Bünyesinde Sürekli Basınçlı Su Barındırmaktadır. Gövde İçerisinde Çalışan 4 Adet Supap Bulunur.
Gövde İçerisinde Suyun Emiş Ve Basışını Sağlayan Lastik Piston Bulunmaktadır. Lastik Piston Yatağı İçerisinde Sürekli İleri Geri Hareket Halinde Olduğundan Zamanla Özelliğini Yitirir Ya Da Yırtılır.
Döküm Gövde İçerinde Supapları Sabitleyen İki Adet Supap Baskısı Mevcuttur.
Döküm Gövde Sürekli Suyla Temas Halinde Olduğundan Kireç Kaplar.
Hidroforun Çalışmasıyla Birlikte Hareket Eden Supap Lar Zamanla Aşınır, Kireç Bağlar, Supap Lastikleri Özelliklerini Yitirir, Supap Baskıları Aşınıp Kırabilir.
Döküm Gövde İle Mekanik Gövdeyi Birleştiren Salmastra Yatağı Adı Verilen İçerisinden Piston İteneğine Bağlı Lastik Piston Milinin Geçtiği Salmastra Yuvası Zamanla Milin Hareketinden Dolayı Aşınır Ve Su Sızdırmazlık Özelliğini Yitir.
Hidrofor Bakımında Neler Yapılır?
- Hidrofor Bakımlarında Öncelikle Mekanik Aksamda Özelliğini Yitirmiş Olan Yağ Blok Gövdeden Alınır Ve Yerine Yani Yağ Konulur.
- Piston Milin Hareketinden Dolayı Aşınan Salmastra Yatağı Değiştirilir Ya da Salmastra Somunu Sıkılarak Su Akıntısı Giderilir.
- Hidrofor Tankındaki Hava Oranı Kontrol Edilir Gerekirse Hava Yastığı Sağlanır.
- Basınç Şart El Ayarları Kontrol Edilir.
- Döküm Su Gövdesinin Emiş Ve Basınç Değerleri Kontrol Edilir.
- Gövdenin Su Emmesi Ve Basması Sağlıklıysa Gövde Açılmaz.
- Gövdenin Su Emiş Ve Basışı Sağlıksızsa Gövde Kapağı Açılarak Supapların Durumu Kontrol Edilir Gövde Aşırı Kireç Bağlamış, Supaplar Özelliğini Yitirmiş Olabilir Bu Durum Hidrofor Görevlisi Yada Bina Yönetimine Bildirilir Gövde Kireçlerinin Temizlenmesi, Supapların Değişmesi Lastik Pistonun Yenilenmesi, Supap Baskılarının Da Değişmesi Gerekmektedir. Bu İşlem Bakım Dışı Bir İşlemdir Tamir Olayına Gireceğin Den Gerekirse Salmastra Yuvası Ve Lastik Piston Mili De Değişebilir.
- Piston Pompalı Hidroforlar İhmal Edilmemelidir. Mutlaka 6 Ayda Bir Servis Gözetiminden Geçmeli Aşınan Parçaları Değiştirilmelidir.
- Bünyesinde Aşırı Basınç Ve Yüksek Elektrik Voltajı Bulunduran Piston Pompalı Hidroforlar Bakımsız Kaldıklarında Yüksek Maliyette Masraf Çıkartabilir.
- Aşınmış, Çürümüş Döküm Su Gövdeleri Mutlaka Değiştirilmelidir.
- Aşırı Basınç Sonucunda Patlayabilir Buda Çok Büyük Tehlike Yaratabilir Bu Yüzden İhmal Edilmemesi Gereken Cihazlar Arasında Hidroforlarda Bulunmaktadır.
- Hidrofor bakımları genellikle piston pompalı hidroforlarda yapılmaktadır.
- Piston pompalı hidroforlar iki kısımdan oluşur. Yağ tarafı ve Su gövdesi diye ikiye ayrılan hidroforlar 6 ayda bir mutlaka bakımdan geçmelidir.
- Kademeli, Santrifüj, kat hidroforları bakım gerektirmeyen hidrofor tiplerindendir. Fakat yine de arada sırada bu hidroforlarında gözden geçirilmesinde faydalı olur. Basınç kapasite ayarları, tankdaki hava oranı, tank içindeki mebranın (balon) durumu kontrol edilmesinde fayda vardır.
- Yağ gövdesi: Yağ gövdesinde krank, kranka bağlı rulmanlar, piston kolu, piston koluna bağlı pik piston ve pik pistonu piston koluna bağlayan piston pimi bulunur.
- Mekanik aksamların aşınmaması için yağ gövdesi içerinde 1 lt yağ bulunur. Mekanik aksam sürekli devir halinde olduğundan zamanla gövde içerisindeki yağ özelliğini yitir. Yağ özelliğini yitirdiğinde rulmanlar ve sarı piston kolu aşınma yapar zamanla bozulur.
- Bazı piston pompalı hidroforlarda sfero çelik dişliler bulunur. İki büyük dişlinin yanı sıra çelik mile bağlı iki adette küçük dişli mevcuttur.
- Bu dişliler zamanlar sürtünme sonucunda aşınır ve dişli yatakları kırılabilir.
- Hidroforda çalışan parçalar zamanla aşınır ve kireç bağlar. Bakımlarda ve revizyonlarda değişen yeni parçalar.
Su gövdesi: Döküm su gövdesi bünyesinde sürekli basınçlı su barındırmaktadır. Gövde içerisinde çalışan 4 adet supap bulunur.
Gövde içerisinde suyun emiş ve basışını sağlayan lastik piston bulunmaktadır. Lastik piston yatağı içerisinde sürekli ileri geri hareket halinde olduğundan zamanla özelliğini yitirir yada yırtılır.
Döküm gövde içerinde supapları sabitleyen iki adet supap baskısı mevcuttur.
Döküm gövde sürekli suyla temas halinde olduğundan kireç kaplar.
Hidroforun çalışmasıyla birlikte hareket eden supaplar zamanla aşınır, kireç bağlar, supap lastikleri özelliklerini yitirir, supap baskıları aşınıp kırabilir.
Döküm gövde ile mekanik gövdeyi birleştiren salmastra yatağı adı verilen içerisinden piston iteneğine bağlı lastik piston milinin geçtiği salmastra yuvası zamanla milin hareketinden dolayı aşınır ve su sızdırmazlık özelliğini yitir.
[info]Bizi neden aramalısınız: Hidrofor çalışmıyorsa, hidrofor sık sık çalışıyorsa, hidrofor bakımı için…[/info]